Göğüste şiddetli ağrı ve yanma, nefes darlığı, baş dönmesi şikayetleri ile Salihli ve çevresine güçlü hekim kadrosu ile hizmet veren özel Medigüneş Hastanesine başvuran Selendili 66 yaşında ki Reşat ünal yapılan müdahelelerin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
66 yaşında ki Selendili Reşat ünal, göğüste şiddetli ağrı ve yanma, nefes darlığı, baş dönmesi şikayetleri ile özel Medigüneş Hastanesine başvurdu. önce Nöroloji bölümü Uzm.Dr. Cengiz Güler tarafından tedavi altına alınan hasta da yapılan doppler görüntülemesinde karotis arterinde tıkanıklık saptandı. Daha sonra kardiyoloji birimine sevk edildi. Kardiyoloji bölümüne sevk edilen hastaya hem Korener Anjio hemde Karotis Vertabral Anjio yapıldı. Sol karotis Arterinde tıkanıklık saptanarak hastaya hastane de stent yöntemiyle karotis takıldı. Hastanın şikayetleri giderildikten sonar hasta sağlıklı şekilde taburcu edildi.
Beyin damarlarında gelişen tıkanıklığın ölüme yol açabildiğine dikkat çeken Uzm.Dr. Hüseyin Tunar, bazı vakalarda stent tedavisinin önemli avantaj sağladığını söyledi. Tunar; özellikle ileri yaşta veya açık ameliyat olamayacak hastalardaki tıkanıklığı stentle ortadan kaldırabiliyoruz” dedi.
Kardiyoloji bölümü doktoru Uzm. Dr. Hüseyin Tunar, damar tıkanıklığında uygulanan tedavi yöntemlerini detayları hakkında şu bilgileri verdi: Balonlu Stentlemede, lokal anestezi altında kasıktan bir kateterle karotis damarına ulaşılır. Darlık ucunda şemsiye şeklinde kapalı bir filtre bulunan ince bir kılavuz telle geçilir. Filtre darlığın 5-6 cm yukarısında açılır. Bu filtre işlem esnasında beyine kan akımına izin verir, ancak işlem süresince 0.1mm den büyük pıhtı ve diğer tanecikleri tutarak beyine gitmelerine engel olur. Daha sonra, filtrenin telinin üzerinden bir stent implante edilip darlık genişletilir, sonra da aynı tel üzerinden stent içerisine balon uygulanır. Stentten sonra darlık gerekirse bir kez daha balonla genişletilerek stentin tam açılması sağlanır. Tüm bu işlemlerden sonra koruyucu filtre kapatılır ve kasıktan dışarı alınır.”
Minimal invaziv yöntemlerin hastalara önemli avantajlar sağladığını kaydeden Tunar, Bunların başında kısa süreli hastanede kalış , anestezi gerektirmemesi, risklerinin daha az olması ve ciltte ameliyat izi oluşturulmamasıdır dedi.